Proiectul  ”Scrie istorie! RO-mândria! – Centenarul Marii Uniri. Educație prin cultură. Simbolistica și memoria Marii Uniri prin ochii copiilor” presupune lansarea unei provocări elevilor cu înclinații literare și/sau istorice, prin care aceștia să împărtășească sentimentul lor de apartenență și mândrie națională.

În cadrul acestui proiect, ne dorim să organizăm întâlniri cu elevii din liceele din Capitală, la care un jurnalist cu experiență să povestească liceenilor despre importanța presei în perioada Marii Uniri, a presei ca prim povestitor al istoriei. Totodată, în cadrul întâlnirii,  liceenii vor fi inițiați în scrierea de tip jurnalistic – genurile jurnalistice, stilul de redactare a unui text jurnalistic. În proiectul ”Scrie istorie! RO-mândria! – Centenarul Marii Uniri” urmează să fie implicați și jurnaliști cu experiență, colaboratori ai Editurii Evenimentul și Capital.

Articolele realizate de elevi vor fi publicate online pe pagile de web ale Fundației Nadia Comăneci (www.nadiacomaneci.eu) și a cotidianului Evenimentul zilei (www.evz.ro). Cele mai bune texte, selectate de o comisie, vor fi cuprinse într-un supliment special, tipărit și distribuit la nivel național împreună cu Evenimentul Zilei. 

Despre partenerii proiectuluiScrie istorie! RO-mândria!

 

***Fundația ”Nadia Comăneci” este o organizație apolitică, nonguvernamentală și nonprofit, înființată în 2007, la ințiativa gimnastei simbol al sportului românesc.

Fundația ”Nadia Comăneci” are ca principal obiectiv încurajarea, susținerea și promovarea performanței în orice domeniu, pornind de la rezultatele sportive, la dezvoltarea educațională și profesională, până la calitatea vieții și a familiei, militând „Pentru o viață de nota 10”.

***Muzeul Național al Literaturii Române adăpostește un autentic tezaur literar format din manuscrise, cărți vechi și rare, documente istorico-literare, obiecte personale și piese de mobilier care au aparținut scriitorilor români, obiecte de artă plastică (pictură, grafică, sculptură), periodice, fotografii, înregistrări audio-video care redau într-o imagine de ansamblu profunzimea și complexitatea întregii arte a cuvântului în literatura română, plasată în context național și universal deopotrivă.

În prezent, Muzeul Național al Literaturii Române deține peste 300.000 de piese, organizate în aproximativ 300 de colecții, cuprinzând manuscrise ale celor mai mulți scriitori importanți, precum Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri, Titu Maiorescu, I. L. Caragiale, Ion Creangă, Lucian Blaga, Ion Vinea și mulți alții.

Muzeul Național al Literaturii Române funcționează sub coordonarea Primariei Capitalei.

 

***Editura Evenimentul și Capital este editorul publicațiilor media: Evenimentul zilei, publicație generalista cu vechime de 26 ani în peisajul jurnalistic autohton; Capital, una dintre cele mai vechi publicații economice, 26 ani; Evenimentul Istoric, publicație lunară, nou lansată, care se bucură de un interes crescut în rândul cititorilor; Doctorul zilei, publicație lunară din domeniul sănătății lansată în urmă cu trei ani. Pe lângă aceste publicații permanente Editura Evenimentul și Capital editează suplimente tematice: Top 300 Capital, , Top 300 Companii, Industria Energetică, Industria auto, Agricultura, Admiterea 20.., EvzMonden, D’ale Casei, EvzAltfel  e.t.c.