Creşterea economică a Rusiei a încetinit pentru al treilea trimestru consecutiv, fiind cea mai lentă după contracţia consemnată în 2009 din cauza crizei financiare înternaţionale, reiese din datele publicate de Institutul Federal de Statistică de la Moscova.

Banca Rusiei, care în ultimele trei luni a făcut eforturi să încetinească deprecierea rublei, a avertizat în această săptămână că pe ansamblul anului economia rusă ar putea stagana.

În afară de agricultură, este posibil ca şi producţia industrială să fi susţinut la creşterea economică, a declarat Evgeni Nadorşin, economist şef la AFK Sistema.

Indicele Micex al bursei din Moscova este în declin cu 0,7%, în timp ce rubla a coborât joi cu 1,4% în raport cu dolarul.

În ultimele trei luni, rubla s-a depreciat cu 23% faţă de dolar, înregistrând cea mai slabă performanţă în rândul a peste 170 de monede naţionale analizate de Bloomberg.

Potrivit unor estimări făcute de analişti la sfârşitul lunii octombrie, există o probabilitate de 70% ca economia Rusiei să intre în recesiune în următoarele 12 luni.