Economia României va creşte cu 7,4% în 2021! Comisia Europeană vine cu vești bune

Datele publicate miercuri, 7 iulie, de Comisia Europeană arată că economia din UE ar urma să înregistreze o expansiune de 4,8% în 2021 şi de 4,5% în 2022.

Inflaţia în România se va situa, conform acestor previziuni, la 3,2% în 2021 şi la 2,9% în 2022, după ce în mai se estima un nivel de 2,9% anul acesta şi de 2,7% anul viitor. Totodată, rata inflaţiei în Uniunea Europeană ar urma să se situeze la 2,2% în 2021 şi la 1,6% în 2022.

Comisia Europeană a oferit un ajutor României

Anterior, Comisia Europeană a donat primii roboți României. Potrivit informațiilor din momentul respectiv, mai multe spitale din țară se vor bucura de noile achiziții. Mai exact, este vorba despre mai multe unități medicale din Bucureşti, Constanţa şi Oradea.

În ceea ce privește roboții donați, aceștia au capacitatea de a dezinfecta o cameră de spital de mărime standard într-un timp foarte scurt, mai exact în aproximativ 15 minute, prin utilizarea luminii ultraviolete, precum şi de faptul că o singură încărcare a unei unităţi permite dezinfectarea a peste 18 camere.

De menționat este faptul că, robotul cu nr. 100, din cei 200 achiziţionaţi de Comisia Europeană, este utilizat pentru dezinfecţie la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti. Totodată, alte 6 unităţi urmează să fie livrate în România, în zilele următoare.

Pe lângă România, roboţii de dezinfecţie au ajuns și vor ajunge în curând în 22 de alte state membre UE, în urma interesului manifestat de acestea. Comisia Europeană precizează că obiectivul noilor roboți este de a asigura un mediu steril în spitale, fără ca personalul să mai fie expus în fața unor riscuri care nu sunt necesare.

Sursă foto: Dreamstime