După pandemie, condițiile sociale care au dat naștere unor tulburări civile în 2020 vor rămâne, dar vor fi exacerbate. Un alt sughiț pentru economie ar putea aprinde apoi ceva mai rău decât vara trecută și decât ce am avut la 6 ianuarie, susține economistul american.

Acuzaţii grave la adresa lui Joe Biden

Peter Morici, economist și profesor emerit la Universitatea din Maryland, a scris un articol extrem de dur, intitulat „Economia woke a lui Biden va duce la dezastru”. Morici afirmă, printre altele, că „președintele Biden nu vrea doar bariere pe piețe, limite privind asumarea riscurilor bancare, reglementări privind discriminarea poliției și subvenții pentru remodelarea asistenței medicale”.

Morici critică modul în care Biden încearcă să „reprogrameze în mod arbitrar capitalismul și cultura americană pentru a aborda presupusul sexism, rasismul structural și schimbările climatice”. „Politica economică a devenit un loc de joacă pentru un woke Gestapo”, afirmă economistul.

Administraţia Biden, mentalitate marxistă

În opinia lui Morici, influxul masiv al lui Biden de „woke” în politica economică „duce la alegeri teribile de investiții”. Dar, susține el, majoritatea experților nu au curajul să denunțe mentalitatea marxistă a administrației Biden.

Morici a remarcat modul în care „Biden permite, prin tăcerea sa, anularea culturii în mass-media și să controlul despotic al gândirii în învățământ și în cercetare, în universitățile americane”.

Morici a mai amintit și unele dintre „teribilele alegeri de investiții” pe care Biden intenționează să oblige America să le pună în aplicare: „El promite că va reduce emisiile de CO2 la jumătate, până în 2030, dar dl Biden nu poate permite investitorilor privați să construiască rapid stații de încărcare, care să permită deplasarea interurbană cu vehicule electrice.

Lăsați cu propriile dispozitive, producătorii de automobile ar calibra tranziția de la energia gazelor la vehiculele electrice și la infrastructura de încărcare emergentă, dar prin subcontractarea standardelor federale de emisii auto către regulatorii zeloși din California”, scrie economistul.

Planurile extremiste ale lui Biden vor afecta direct și proprietarii de case. Forțarea proprietarilor de case să-și transforme în energie verde casele ar duce la creșterea costurilor anuale ale gospodăriilor cu peste 4.000 de dolari pe an în nord-est”, avertizează Morici.

El a făcut în final o profeție sumbră pentru economia americană: „Creșterea va înceta, americanii albi și negri, hetero și gay vor lupta pentru un viitor tot mai incert și asta este chestia care dă naștere revoluțiilor”.