Exporturile Germaniei şi producţia industrială au crescut peste aşteptări în aprilie, sporind încrederea în expansiunea celei mai mari economii europene în trimestrul doi din 2015, transmite Reuters. Oficiul Federal de Statistică (Destatis) a anunţat luni că exporturile au urcat cu 1,9% în aprilie, comparativ cu luna precedentă, mult mai rapid decât avansul de 0,1% estimat de economişti. Este a treia lună consecutivă de creştere a exporturilor. Importurile au scăzut cu 1,3%, în timp ce economiştii se aşteptau la un avans de 0,5%. Excedentul comercial al Germaniei a ajuns în aprilie la 22,3 miliarde de euro.

Producţia industrială a crescut cu 0,9% în aprilie, după un declin de 0,4% în martie, conform Destatis. "Datele publicate luni arată că economia a lăsat în urmă perioada de hibernare iar trimestrul doi a început bine", a apreciat economistul Carsten Brzeski de la ING. Acesta a adăugat că nivelul scăzut al ratelor dobânzilor stabilit de BCE, deprecierea euro, declinul preţului ţiţeiului şi situaţia foarte bună de pe piaţa forţei de muncă din Germania "sunt precondiţii pentru o nouă performanţă decentă de creştere economică".

Companiile germane au primit în aprilie cu 1,4% mai multe comenzi decât în luna precedentă, arată datele oficiale publicate vineri. Creşterea economiei Germaniei s-a situat la 0,3% în primul trimestru din acest an iar analiştii se aşteaptă la un avans de 0,5% în perioada aprilie-iunie 2015. Comisia Europeană estimează că PIB-ul Germaniei va înregistra o creştere de 1,9 % în 2015 şi de 2% în 2016, comparativ cu o expansiune a zonei euro de 1,5% în acest an, şi de 1,9% anul viitor.

Sursa: AGERPRES


Te-ar putea interesa și: