Astfel, indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în Germania, care măsoară activitatea în sectorul serviciilor şi industrie, a scăzut în martie la 50,6 puncte, de la 53,3 puncte în luna precedentă, potrivit unei estimări preliminare a Markit. Indicele din martie este cel mai slab din ultimele trei luni.

Un indicator PMI de peste 50 de puncte indică o expansiune a economiei, iar sub valoarea de 50 de puncte indicatorul reflectă o contractare a economiei.

În Franţa, indicatorul PMI a scăzut la 41,9 puncte, cel mai profund declin din martie 2009.

Pentru zona euro ca întreg, indicatorul Composite Purchasing Managers a scăzut la 46,5 puncte, de la 47,9 puncte în februarie.

Chris Williamson, economist şef al Markit, a declarat: ‘Recesiunea din zona euro se adânceşte din nou, deoarece oamenii de afaceri devin din ce în ce mai îngrijoraţi de criza datoriilor din regiune şi de instabilitatea politică. Situaţia dificilă din Italia este în mod obişnuit citată ca un factor cheie al înrăutăţirii perspectivelor economice în martie, iar în aprilie s-ar putea înrăutăţi din nou încrederea mediului de afaceri, din cauza ajutorului internaţional acordat Ciprului’.

Chris Williamson a adăugat că datele slabe din Germania sugerează că singura sa sursă de lumină într-o altfel regiune sumbră a început din nou să pălească’.
SURSA: Agerpres