Ultima perioadă de recesiune cu care s-a confruntat Franţa a fost în primăvara lui 2009, iar de atunci economia ţării a fost afectată de criza din zona euro, care a provocat scăderea încrederii consumatorilor şi a oamenilor de afaceri.

Din cauza adâncirii crizei, guvernul de la Paris a revizuit în scădere datele privind evoluţia Produsului Intern Brut al Franţei în 2012. Acum autorităţile se aşteaptă la o creştere zero a economiei Franţei în acest an, faţă de un avans de 0,3% estimat anterior, şi un deficit bugetar de 4,5% din PIB.

Un declin al Produsul Intern Brut al Franţei în trimestrul trei va însemna că ţara se alătură altor state din UE care sunt în recesiune, cum ar fi Marea Britanie, Grecia, Italia, Portugalia şi Spania.

Economia franceză a înregistrat o creştere zero în trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent. Este al treilea trimestru consecutiv în care Produsul Intern Brut al Franţei înregistrează o creştere zero.

Anul trecut, economia franceză a înregistrat o creştere de doar 1,7%, iar avansul a încetinit la 0,2% în trimestrul patru, pe fondul stagnării creşterii în zona euro.
Sursa: Agerpres