“Dacă vom avea o creștere de peste 100 de contaminări pe zi, vom închide din nou, la fel ca până acum. Totul depinde de noi, de disciplina noastră”, a avertizat premierul bulgar, Boiko Borisov, la conferința de presă susținută cu ocazia încheierii summitului UE-Balcanii de Vest. El a citat Institutul “Robert Cohn”, care susține că pandemia nu a trecut.

Borisov a spus ferm că măsurile trebuie să se respecte, a pus în principal accentul pe dezinfecție și distanțare. Din spusele sale a reieșit că grădinițele nu se vor deschide prea curând.

Motivul pentru care am relaxat o parte din măsuri a fost că în prezent avem o suprapunere care ne dă un număr mai mare, iar Sofia e deja pe locul 4 sau 5, iar acesta este un oraș cu două milioane de oameni. Totul depinde de disciplina noastră și de modul în care ne păzim reciproc, a menționat Borisov.

Potrivit premierului bulgar, nicăieri nu există vreo măsură care să fie mai bună sau făcută mai la timp decât în Bulgaria. Ceea ce în alte state numesc “relaxare”, aici a fost relaxat întotdeauna, crede premierul Boiko Borisov. El a amintit cum în Grecia a existat o interdicție de ieșire din case, o asemenea carantină a fost impusă și în alte state din Balcani.