Este oficial. A fost decisă noua conducere a PSD. Dacă alegerea Vioricăi Dăncilă pe poziție de președinte nu este chiar o surpriză, imediat sub premier sunt unele nume neașteptate. Cert este că acest congres al PSD confirmă că epoca Dragnea a luat final. Oameniii care încă îl mai susțineau, deloc puțini, au pierdut pe bandă rulantă.

Viorica Dăncilă a obţinut cele mai multe voturi pentru şefia PSD, au declarat surse social-democrate care participă la numărarea voturilor, pentru Realitatea TV. Potrivit aceloraşi surse, Liviu Preşoianu s-ar fi clasat al doilea, după numărul de voturi, dar la o diferenţă uriaşă. Viorica Dăncilă marchează a doua premieră pentru PSD, devenind prima femeie care-i conduce pe social-democraţi, după ce a fost prima femeie premier din istoria României.

Şi Eugen Teodorovici a câştigat, la un scor detaşabil cursa pentru a doua funcţie în PSD, cea de preşedinte executiv, în faţa lui Daniel Suciu. Potrivit surselor citate de Realitatea TV, Teodorovici a adunat 2.463 de voturi, în timp ce Suciu a avut 1.358 de voturi

3.961 delegații au votat președintele, președintele executiv și a secretarul general al formațiunii, prin vot secret, pe trei buletine de vot.