Pentagonul pregăteşte atacuri împotriva Siriei mai lungi şi mai intense decât s-a prevăzut, timp de trei zile, a relatat duminică cotidianul Los Angeles Times, preluat de AFP.

Strategii americani optează pentru un baraj masiv de tiruri cu rachete, urmat rapid de alte atacuri asupra unor ţinte ratate sau care nu au fost distruse în urma intervenţiei iniţiale, potrivit responsabililor de la Pentagon citaţi de ziar. Doi ofiţeri americani au declarat publicaţiei că de la Casa Albă s-a cerut o listă cu obiective lărgită pentru a include ‘mult mai multe’ decât lista iniţială, care indica circa 50 de obiective.

Planificatorii Pentagonului au în vedere de acum participarea bombardierelor forţelor aeriene, precum şi a celor cinci distrugătoare americane care patrulează în prezent în Mediterana orientală, pentru a lansa rachete de croazieră şi rachete sol-aer, rămânând în afara ariei de acţiune a apărării aeriene siriene, potrivit raportului. Portavionul Nimitz cu escorta sa – un crucişător şi trei distrugătoare poziţionate în Marea Roşie – poate să lanseze de asemenea rachete de croazieră asupra Siriei.

‘Vor exista mai multe salve şi o evaluare după fiecare raid, dar totul limitat la 72 de ore şi o indicaţie clară când vom fi terminat’, a declarat ziarului un ofiţer la curent cu planurile militare americane.
Sursa: Agerpres

Citiți și:

Deutsche Welle: Scenariile unui posibil conflict regional