Concret, este vorba despre copiii români care s-au născut între 1 ianuarie 2005 și 31 decembrie 2014. Aceștia pot beneficia de un voucher în valoare de 300 de lei pentru achiziționarea de echipamente sportive în cazul în care aceștia se vor înscrie prima dată la un club sportiv, cu scopul de a practica sport de performanță.

Ordonanța de urgență care prevede acest ajutor pentru copii a intrat marți în Monitorul Oficial. Voucherele în cauză vor fi distribuite prin intermediul cluburilor sportive.

Sumele de pe vouchere sunt considerate venituri neimpozabile. Așadar, pentru banii primiți nu se va plăti niciun fel de impozit.

Ce trebuie să respecte cluburile sportive pentru a putea fi eligibile

Potrivit Ordonanței de urgență numărul 157 din 2020, cluburile care vor să participe în program trebuie să dețină certificat de identitate sportivă, să fie afiliat la federația sportivă națională și trebuie ca federația respectivă să fie recunoscută de către Ministerul Tineretului și Sportului.

În ce perioadă se pot înscrie elevii

S-a stabilit ca înscrierea în club să aibă loc în perioata 8 septembrie și 30 noiembrie 2020.

Este de menționat faptul că voucherul nu este transmisibil și ca va avea o perioadă de validitate de 6 luni de la momentul tipăririi.

În plus, aceste nu vor putea fi folosite decât în anumite magazine sportive. Acestea vor fi selectate de unitățile emitente de vouchere. La rândul lor, unitățile emitente de vouchere vor fi selectate de către Ministerul Finanțelor Publice.

Reamintim faptul că, momentan, nu se știe data de la care pot fi cerute voucherele având în vedere că mai sunt necesare anumite norme suplimentare pentru punerea în aplicare a acestei Ordonanțe de urgență.