„Trei informatii IMPORTANTE despre executia bugetara “oficiala”.

Situatia reala, TOTAL diferita de ce publica Orlando acum, o vom afla in cateva saptamani.

1. Deficitul la bugetul de pensii = 1.2 miliarde lei. Asta este gaura fara cresterea din septembrie. Bugetul, neasumat de Viorica si bichonul ei, a trecut prin Parlament cu un SURPLUS de aproximativ 3 miliarde lei. GAURA aproximativ 7 miliarde lei la sfarsitul anului.

2. Deficitul la bugetul de sanatate = 1.9 miliarde lei. Aceeasi situatie ca la punctul 1.

3. Au crescut SEMNIFICATIV banii din bugetul de stat care merg DIRECT in buzunarele psd-istilor. SUBVENTIA de la buget catre companiile de stat care se finanteaza din venituri proprii a ajuns la 13.6 miliarde lei. Mai mare cu 4 miliarde lei fata de anul trecut. E foame de bani. Foame rau.

ATENTIE. Poate nu ati inteles. Subventia pentru aceste companii trebuie sa fie ZERO. Pe hartie se finanteaza 100% din venituri proprii- adica NU AU NEVOIE DE SUBVENTII. Asta inseamna ca toti banii se duc pentru CAMPANIA Vioricai si buzunarele psd-istilor, dupa ce trec prin aceste companii. Ok, o parte merg si pe incaltamintea sport a bichonului,” a scris senatorul Florin Cîțu, pe Facebook.

Deficitul bugetului consolidat a urcat la 2,1% din Produsul intern brut după primele opt luni din acest an, respectiv 21,9 miliarde de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.

În perioada ianuarie – iulie, bugetul general consolidat a consemnat un sold negativ de 18,14 miliarde de lei, respectiv 1,76% din PIB.

În primele opt luni ale anului trecut, execuţia bugetară indica un deficit de 14,6 miliarde lei, respectiv 1,54% din PIB.

După primele opt luni din acest an, veniturile bugetului general consolidat sunt în sumă de 204,1 miliarde lei, reprezentând 19,8% din PIB, comparativ cu 19,3% din PIB în aceeaşi perioadă a anului 2018. Procentual, veniturile au fost cu 11,9% mai mari, respectiv o creştere cu 21,7 miliarde lei, în termeni nominali, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.