Avem  în continuare aglomerație mare la punctele de trecere a frontierei Nădlac din cauza anchetelor epidemiologice. Autoturismele trebuie să aștepte și opt ore pentru a intra în țară.

La punctul de control şi trecere a frontierei Nădlac 1 situat la granița cu Ungaria, coloana de autoturisme măsoară în jur de 2 km pe sensul de ieșire din țară; se stă în jur de trei ore, iar situație mai deosebită este la intrarea în țară, unde e timpi de așteptare sunt de până la opt ore.

Se intră foarte mult pe jos, foarte multe persoane care au sosit din Germania sau Austria, din munca sezonieră în agricultură, stau la rând acum, într-o ploaie torențială, pentru a preda acele formulare la ancheta epidemiologică. Ce este mai rău, toate aceste persoane care intră în țară nu au transportul asigurat și sunt nevoite să parcurgă mai mulți kilometri pe jos, însoțiţi de bagajele cu care vin în țară.

S-a deschis Nădlac 2

Totuși, odată cu deschiderea punctului de frontieră de la Nădlac 2 de pe autostradă, situaţia se pare că, cât de cât s-a mai îmbunătățit, dar și acolo timpii de așteptare sunt foarte ridicați, se așteaptă în jur de 30 de minute pentru sensul de ieșire din țară și aproape trei ore pentru cel de intrare în țară.

Au fost și momente mai tensionate aici, în cursul serii, când oamenii nemulțumiţi au strigat și au agresat autoritățile; a fost nevoie de prezența jandarmilor, a echipelor speciale de intervenție a Jandarmilor și Poliției, dar totul s-a rezolvat, într-un final.

Este indicat tuturor celor care doresc să intre sau să iasă din țară să folosească și celelalte puncte deschise și pe care le pot consulta pe aplicația Poliției de Frontieră.