După ce în urmă cu o zi apărea informaţia potrivit căreia Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală nu mai are locuri pentru cazurile de COVID, acum a venit şi rândul Spitalului “Victor Babeş” să fie luat cu asalt de bolnavii de coronavirus. În curând se va ajunge la depăşirea capacităţii unităţii sanitare, atrage atenţia medicul Simin Aysel Florescu.

“Numărul actual de pacienți e ca în vremurile de la începutul pandemiei”

“Nu mai putem acoperi ritmul internare-externare. Numărul celor care vin e din ce în ce mai mare decât al celor pe care îi externăm”, spune medicul de la “Victor Babeş”. Ea mai atrage atenţia că situaţia este similară cu cea de la începutul pandemiei.

“Ne-am apropiat de capacitatea maximă ca număr de pacienți. Numărul de cazuri în comunitate e din ce în ce mai mare, numărul de cazuri din diverse focare e din ce în ce mai mare, iar asta duce la creșterea numărului de pacienți spitalizați.

În curând vom depăși capacitatea maximă. Nu mai putem acoperi ritmul internare-externare. Numărul celor care vin e din ce în ce mai mare decât al celor pe care îi externăm.

Sunt câteva zeci de persoane zilnic. Trendul numărului de pacienți internați e crescător.

Numărul actual de pacienți e ca în vremurile de la începutul pandemiei”, a declarat medicul Simin Aysel Florescu pentru Digi24.

Dacă din ce în ce mai mulți oameni nu respectă regulile, rezultatul se vede

În plus, medicul de la “Victor Babeş” a mai precizat că totul este din cauza acelor persoane care au lăsat garda jos şi nu mai respectă regulile de bază. Aceste reguli trebuie neapărat respectate şi nu trebuie considerate derizorii, mai spune aceasta.

“Trebuie să realizăm că acest număr de persane infectate este cauzat de lăsarea jos a gărzii, nu se mai respectă regulile de bază, dacă din ce în ce mai mulți nu le respectă, rezultatul se vede.

E un număr constant crescător de oameni care vin, ar trebui să dea de gândit pentru a lua măsuri de responsabilitate individuală. Să respectăm regulile pe care le tot recităm de milioane de ori de când a început această pandemie, să nu le considerăm derizorii!”, afirmă medicul Simin Aysel Florescu.