Doliu în lumea muzicii. Dusty Hill, basistul trupei ZZ Top s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. Anunțul tragic a fost făcut de solistul şi chitaristul Billy Gibbons şi bateristul Frank Beard.

Potrivit celor doi foști colegi ai basistului, acesta a murit în somn. Aceștia nu au precizat însă care a fost cauza morții, adăugând că  îi vor duce lipsa colegului lor.

„Suntem întristaţi de vestea primită azi că al nostru Compadre, Dusty Hill, a murit în somn, în casa lui din Houston, Texas. Noi şi fanii ZZ Top din întreaga lume vom simţi lipsa prezenţei tale de neclintit, a bunătăţii şi angajamentului continuu. Vom fi mereu legaţi de acel «Blues Shuffle in C». Îţi va fi simţită lipsa, amigo”, au anunțat cei doi.

Dusty Hill s-a născut în Dallas, în 1949. În timpul școlii, acesta a cântat la violoncel, fapt care a făcut facilă trecerea spre bas. Alături de fratele său Rocky, care era chitarist, şi Beard cântau în trupe locale precum Warlocks, The Cellar Dwellers şi American Blues, având acelaşi circuit cu trupa lui Gibbons, Moving Sidewalks.

Doliu în lumea muzicii. Un celebru artist a murit

Câțiva ani mai târziu, cei doi fraţi au renunţat să cânte împreună, din cauza unor diferenţe creative. Astfel, Dusty Hill şi Beard s-au mutat în Houston, unde s-au reunit cu Gibbons în ZZ Top.

Amintim faptul că trupa ZZ Top a fost înfiinţată în 1969, în Houston, Texas. Este o trupă blues-Southern rock și a devenit celebră în formula Billy Gibbons (voce, chitară), Frank Beard (tobe) şi Dusty Hill (bas, clape). Întreaga echipă muzicală a lansat  15 albume de studio, care au fost vândute în peste 25 de milioane de copii doar în Statele Unite.

Grupul, cunoscut pentru piese ca „Legs”, „Sharp Dressed Man” şi „Gimme all Your Lovin”, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2004. De menționat este faptul că, în 2009, trupa a cântat și la Bucureşti.