Totuşi, compania nu a reuşit să obţină pentru anul trecut venituri mai mari faţă de anul precedent, per total veniturile au stagnat la aproape 2,98 mld. dolari. Lichidităţile companiei au urcat de peste două ori anul trecut, de la 2,5 miliarde de dolari la 6 miliarde de dolari. Excluzând transferurile către parteneri, Yahoo! a consemnat venituri de 4,68 miliarde de dolari pentru anul trecut, în urcare cu aproape 7% faţă de 4,38 miliarde de dolari în anul precedent.

Estimările companiei privind rezultatele pentru primele trei luni ale acestui an se situează, însă, uşor sub nivelul anticipat de piaţă, potrivit CNBC, citat de mediafax.ro. Compania vizează venituri excluzând costurile cu partenerii de 1,07-1,1 miliarde de dolari, sub estimările analiştilor de pe Wall Street de 1,12 miliarde de dolari. Profitul net pentru anul trecut s-a situat la aproape 4 miliarde de dolari, comparativ cu 1 miliard de dolari în anul anterior, rezultatul fiind influenţat puternic de vânzarea unei participaţii la compania chineză Alibaba.
Pentru trimestrul al patrulea, veniturile au avansat cu circa 2%, de la 1,32 miliarde de dolari în anul anterior la 1,35 miliarde de dolari. "În 2012, Yahoo! a înregistrat o creştere a veniturilor pentru prima dată în patru ani, cu un avans de 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", a declarat directorul general, Marissa Mayer. Trimestrul al patrulea este primul trimestru întreg pe parcursul căruia Mayer s-a aflat la conducerea companiei.

Excluzând costurile cu site-urile partenere, veniturile au crescut cu 4,4%, la 1,22 miliarde de dolari. Profitul net a coborât de la 295,6 milioane de dolari în ultimele trei luni din 2011 la 272,3 milioane de dolari, 23 de cenţi pe acţiune, în aceeaşi perioadă a anului trecut. Wall Street anticipa ca Yahoo! să raporteze profit de 28 de cenţi pe acţiune şi venituri de 1,21 miliarde de dolari.

Sursa: mediafax.ro