Apple colaborează cu 10 furnizori globali ai fondului, a căror investiții urmăresc să genereze suficiente energii regenerabile pentru alimentarea echivalentului a aproape un milion de locuințe în China, anunță CNN Money.

Transformarea Chinei într-o putere economică în ultimele decenii a avut un impact asupra mediului înconjurător al țării și asupra sănătății populației. Reducerea poluării a devenit o prioritate pentru autorități, chiar dacă aceasta influențează creșterea economică a țării.

Grupul de mediu Greenpeace a avertizat că producția de electronice utilizează multă energie în China și se bazează pe centrale electrice de cărbune.

Anunțul Apple despre noul fond din China este cea mai recentă mișcare care ar putea să se apropie de guvernul chinez. CEO-ul Tim Cook vizitează frecvent țara, iar compania creează centre de cercetare și dezvoltare acolo.

Multe produse Apple sunt fabricate în China și apoi expediate în întreaga lume. De asemenea, țara reprezintă aproximativ 20% din vânzările firmei.

Acum, compania se confruntă cu riscul de a fi prinsă în Războiul Comercial dintre Washington și Beijing.

Apple a investit în industria eoliană și a energiei solare din China în trecut. Dar noul fond este separat de inițiativele anterioare ale companiei în domeniul energiei regenerabile din țară.

De asemenea, Deutsche Bank (DB) va gestiona fondul și va investi, de asemenea, în acesta.