Potrivit surselor, investiţiile vor fi făcute în următorii 12 ani în Dubai World Central şi facilităţile asociate, inclusiv aeroportul Al Maktoum International. Planurile de cheltuieli sunt detaliate în documentele care invită băncile să facă oferte pentru un credit de trei miliarde de dolari pe care guvernul din Dubai vrea să îl contracteze pentru prima fază a proiectului, adaugă sursele. Creditul, care ar urma să fie strâns de o companie dedicată acestui proiect, va fi rambursat de Departamentul de Finanţe din Dubai pe baza unei formule care ţine cont de numărul de pasageri care vor tranzita prin cele două aeroporturi din Dubai, mai susţin sursele. De asemenea, în viitor compania va strânge finanţare pentru acest proiect prin emiterea de datorii. 

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a companiei Dubai Airports, viitorul aeroport Al Maktoum International va fi construit în centrul Dubai World Central, un proiect de dezvoltare pe şase zone, care acoperă o suprafaţă totală de 140 de kilometri pătraţi, incluzând spaţii pentru logistică, rezidenţiale, birouri şi terenuri de golf. Costurile de dezvoltare pentru întregul proiect Dubai World Central sunt estimate la peste 32 de miliarde de dolari. 

La finalizare, Al Maktoum International va fi cel mai mare aeroport din lume, cu o capacitate de peste 220 de milioane de pasageri şi 16 milioane tone de marfă pe an. Viitorul aeroport este în apropierea zonei unde se va desfăşura Expoziţia Mondială din 2020, în sudul oraşului Dubai, iar autorităţile intenţionează să facă din acest aeroport baza de operaţiuni a companiei aeriene Emirates până în 2025. 

Luna trecută, guvernul din Dubai a anunţat că master planul pentru cea de a doua fază de dezvoltare a aeroportului Al Maktoum International a fost aprobat în condiţiile în care Dubai International, deja cel mai mare aeroport din lume în funcţie de traficul internaţional, se apropie de capacitatea maximă şi nu dispune de spaţiu suplimentar.

SURSA: Agerpres