Și o creștere de 138% față de 2012. Aceste cifre îl clasează într-un top al celor mai căutate 10 destinații pentru întâlniri internaționale de business.

Raportul a ordonat într-un clasament 1.157 de orașe din întreaga lumea în funcție de numărul total de întâlniri internaționale care au avut loc în cursul anului. Clasat pe locul 14 în ediția din 2015, Dubai a urcat până pe locul 10 în 2016, înregistrând un număr total de 180 de întâlniri desfășurate de-a lungul anului, o creștere de 24% față de 2015.

Este singurul oraș din Orientul Mijlociu și Africa prezent în primele 25 de poziții ale clasamentului, consolidându-și astfel statutul de destinație principală în regiune pentru întâlniri și conferințe internaționale.

În numărul total de întâlniri evaluate sunt incluse atât cele care sunt organizate de instituții internaționale, cât și cele organizate de instituții sau filiale naționale cu un caracter internațional semnificativ.

Poziția orașului în clasament reafirmă faptul că este o destinație principală pentru găzduirea evenimentelor business și reflectă creșterea extraordinară înregistrată în ultimii cinci ani. În 2012, Dubai ocupa locul 26 în top, înregistrând un număr total de 76 de întâlniri internaționale organizate în oraș.

Oferta pentru evenimente business a evoluat de atunci; infrastructura de clasă mondială a orașului și conectivitatea globală sunt alți factori care au contribuit la creșterea cu 138% a numărului de întâlniri internaționale găzduite din 2012 până în prezent.