Dubai domină pe piața crypto!

Astfel, DubaiCoin a înregistrat o creștere de 1000%, potrivit informațiilor înregistrate de crypto.com. Noua criptomonedă a fost lansată de către o compania din Emiratele Arabe Unite, numită Arabianchain Technology.

Conform companiei respective, aceasta este prima monedă virtuală bazată pe un blockchain public din lumea arabică. De asemenea, Arabianchain a explicat faptul că moneda va putea fi folosită în curând pentru mai multe produse sau servicii, atât offline cât și online, în locul valutelor clasice.

„Circulația noii valute digitale va fi controlată atât de către oraș cât și de către brokeri autorizați”, a transmis compania Arabianchain Technology.

Va fi diferită de altă criptomonede

Aparent, DubaiCoin va fi diferit de alte criptomonede. De exemplu, minarea ar face moneda să fie volatilă însă Arabchain a explicat că prețul acestuia va fi controlat de către orașul Dubai.

În acest context, este foarte probabil ca moneda virtuală să fie calificată drept valută a băncii centrale. De asemenea, este cea mai similară dintre monede cu cea a Chinei, Yuan-ul digital. Totodată, alte țări au început la rândul lor să se gândească la crearea propriilor criptomonezi.

Platforma indiană de criptomonezi Polygon a fost recent în centrul atenției după ce Mark Cuban, antreprenor miliardar din SUA, a investit în aceasta. Matic, moneda sa nativă, a trecut de 10 miliarde de dolari și se apropie în momentul de față de top 20 cele mai tranzacționate criptomonede din lume.

Mai mult, trebuie amintit faptul că prețul monedelor digitale și-a revenit vineri, după ce au avut parte joi de o zi destul de slabă. Bitcoin era tranzacționat la puțin peste 38.000 de dolari. Totuși, după ce China a interzis criptomonedele iar Elon Musk și-a exprimat îngrijorarea față de ele, Bitcoin a pierdut aproximativ 30% din valorea sa.