De la începutul lui august, şoferii care doresc să ajungă la Constanţa pe Autostrada A2 (Bucureşti – Cernavodă) vor fi nevoiţi să achite o taxă pentru utilizarea podului peste Dunăre, asemănătoare cu cea existentă pe ruta alternativă care traverseză fluviul la Giurgeni – Vadul Oii.

 

Conform Ministerului Transporturilor, în data de 3 august va deveni din nou operaţional punctul de încasare de lângă Feteşti unde vor fi taxate toate vehiculele care tranzitează zona în ambele sensuri. Motocicliştii vor trebui să achite 7 lei pentru fiecare trecere, şoferii autoturismelor câte 10 lei, iar cei ai microbuzelor câte 35 de lei.

 

Pentru autobuze, autocare, autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone şi cu maximum 3 axe (inclusiv) şoferii vor achita 47 de lei, iar pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone şi cu minimum 4 axe (inclusiv) câte 68 de lei de fiecare dată când trec prin punctul de taxare, indiferent de sensul de deplasare.

 

Odată cu instituirea acestei taxe, pe toate drumurile de la Bucureşti către Litoral (Bucureşti –Slobozia – Constanţa, Bucureşti – Cernavodă – Constanţa, Bucureşti Călăraşi – Constanţa (Mangalia) şi invers este necesară plata unei taxe pentru traversarea Dunării.

Ca urmare a acestei măsuri este de aşteptat ca şi tarifele transportatorilor de mărfuri şi persoane care tranzitează zona să se majoreze.