Din fericire, Coreea de Nord a fost eliminată de piața internațională a armelor de ceva vreme, chiar de la furnizori precum China și Rusia, scrie NationalInterest.

Deși nu se poate spune că industria de armament nord-coreeană nu este primitivă, nici nu poate dezvolta unele sisteme militare moderne. În schimb, Coreea de Sud a profitat mult de piața internațională a armelor, achiziționând tehnologie de la puteri străine. Dar a și exportat arme.

Dacă totuși Phenianul va obține la un moment dat accesul pe aceste piețe, există câteva arme pe care a pus ochii.

Coreea de Nord a pus ochii pe câteva arme

În prezent, Coreea de Nord are o rețea de apărare aeriană care combină tehnologia sovietică importată (mai ales din anii 1960) cu echipamente dezvoltate în mod indigen. În combinație cu artileria antiaeriană și o varietate de sisteme mici și portabile, această rețea ar putea ține SUA în șah, dar nu ar reprezenta o amenințare serioasă.

Racheta S-400 Triumf

În primul rând ar fi S-400, o nouă generație de sisteme de apărare aeriană. Coreea de Nord are nevoie de o rețea de apărare aeriană integrată care să poată identifica și învinge amenințările. În prezent, Phenianul are o rețea de apărare aeriană care combină tehnologia sovietică anilor 60 cu echipamente indigene. Coreea de Nord ar putea folosi un sistem modern de apărare SAM, precum S-400 al rușilor sau HQ-9 al chinezilor. Acesta ar oferi Phenianului un alt instrument pentru agasarea Coreei de Sud și a SUA.

Phenianul visează la fel de mult și la drone. Nord-coreenii au achiziționat o serie de drone de pe piețe internaționale, permițându-i să integreze tehnologia străină în propriile linii de producție. În prezent, are o mică flotă de drone dedicate supravegherii, cercetării și atacului. Și un sistem de comandă și control pentru gestionarea acelor UAV-uri.

Phenianul a pus ochii si pe un submarin rusesc

Submarin clasa Kilo

Nici submarinele pe care le deține nu mulțumesc Phenianul. Niciunul dintre submarinele sale nu are caracteristici moderne. Așa că oricând ar fi binevenit un submarin rusesc din clasa Kilo, care ar spori puterea forței marine nord-coreeene. Noua tehnologie submarină ar ajuta Coreea de Nord să își dezvolte propriul factor de descurajare nucleară subacvatică.

Flota de avioane de luptă a Phenianului este și ea îmbătrânită. Forțele aeriene au nevoie ca de aer de orice avion de luptă modern, de la versiunile mai avansate ale modelului Su-27 până la orice avion de vânătoare chinez.

Armamentul antisatelit s-ar încadra perfect în arsenalul de arme perturbatoare ale regimului comunist. Astfel de arme ar avea două scopuri. Ar diminua avantajul inamicilor săi și ar oferi Coreei de Nord o nouă cale de a-și etala disprețul față de Occident.