'Vom prelungi facilităţile fiscale pentru profitul reinvestit. Această facilitate expiră la finalul acestui an şi o vom prelungi pentru cei care reinvestesc profitul', a precizat Dragu.

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit a intrat în vigoare la data de 1 iulie 2014 şi era prevăzută pentru un an şi jumătate. În această perioadă, agenţii economici sunt scutiţi integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit în echipamente tehnologice, respectiv maşini, utilaje şi instalaţii de lucru.

Ministrul Finanţelor a precizat, de asemenea, că se pregătesc 'simplificări pentru mediul de afaceri', în privinţa fiscalităţii, dar şi un pachet de reducere a evaziunii fiscale.

'Pregătim simplificări pentru mediul de afaceri şi pregătim un pachet de reducere a evaziunii fiscale, ceea ce este o veste bună pentru mediul de afaceri, pentru că oferim acele condiţii egale de piaţă pentru toţi participanţii. Pentru mediul de afaceri e foarte importantă predictibilitatea fiscală. Deci taxe majore nu vor fi modificate. De fapt, taxele, în general nu vor fi modificate (…) Dar pregătim ceva îmbunătăţiri, ceva simplificări', a spus Anca Dragu. AGERPRES