Dragoş Săvulescu şi-a reînnoit contractul de închiriere pentru vila din insula Mykonos, după ce a fost pus sub control judiciar în Grecia, potrivit protothema.gr. Dragoș Săvulescu a fost prins în Grecia, arestat în vederea extrădării, apoi eliberat până la finalizarea procedurilor judiciare.

„Dragoş Săvulescu a reînnoit contractual de închiriere a vilei în care locuieşte, în Agios Lazaros, până la data de 30 septembrie, cu dreptul de-l reînnoi până la finalizarea procedurilor judiciare. În tot acest timp, frumoasa lui soţie se află într-o stare psihică proastă”, scrie presa elenă.

Publicaţia titrează: „Trăiesc ‘la dolce vita’ cu bani furaţi”. În articol este şi un montaj video cu privire la vila în care stă Săvulescu.

Aflată la 3 kilometri de centrul oraşului Mykonos, proprietatea închiriată de Săvulescu are 8 băi şi 8 dormitoare şi poate găzdui până la 15 adulţi. Vila are o vedere panoramică spre Marea Egee. Camerele au intrări separate şi sunt dotate cu jacuzzi. În suita de lux, fostul acţionar de la Dinamo şi iubita sa de origine albaneză au inclusiv două piscine.

Dragoş Săvulescu a apelat la unul dintre cei mai buni avocaţi din Atena

Acesta a început să strângă documente şi vrea să convingă instanţa elenă că omul de afaceri pe numele căruia există un mandat de executare a pedepsei de 5 ani şi jumătate, dar şi un mandat european de arestare, nu se mai află sub jurisdicţie românească şi nu ar trebui extrădat în România.

Dragoș Săvulescu a fost prins după ce iubita sa a postat, pe reţelele de socializare, imagini în care afaceristul apărea în Grecia, pe insula Mykonos.

Dragoş Săvulescu avea un mandat de arestare pentru o condamnare de 5 ani de închisoare cu executare. În acelaşi dosar a fost condamnat şi Radu Mazăre, în prezent încarcerat.

Omul de afaceri Dragoş Săvulescu, fost acţionar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internaţională în februarie 2019, după ce nu a fost găsit de poliţişti pentru ca aceştia să pună în aplicare sentinţa de cinci ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au condamnat, în 2019, pe inculpaţii din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, deciziile fiind definitive.