El a spus că CFR SA trebuie să plătească 142 de milioane de euro ”ca și pretenții” unor companii private, oferind presei copiile unor documente care vin în sprijinul afirmațiilor sale.

Potrivit unuia dintre documentele puse la dispoziție de Dragnea, compania italiană ASTALDI SPA somează CFR SA să plătească suma de 71,5 milioane de euro.

”Eu cred, părerea mea, că procurorii, printre două-trei hotărâri de guvern pe care le investighează, care sunt și legale, poate ar trebui să investigheze și de ce statul român, prin diverse companii de stat, trebuie să plătească unor firme private, în general străine, sute de milioane de euro. Și în baza unor hotărâri judecătorești să vadă cum reușim noi în România și pe autostrăzi și pe căi ferate să nu facem lucrări, dar noi să plătim. Și asta nu e o situație de astăzi, ci s-a strâns în ani. O să aveți toate aceste informații doar pentru CFR SA”, a spus Dragnea.

În opinia sa, Guvernul ar trebui să sesizeze procurorii competenți.

”Teoretic, Guvernul ar trebui să trimită asta la procurori pentru că nu e în regulă. Nu îmi permit să spun cum au judecat instanțele când au decis așa ceva, dar poate ar trebui o analiză mult mai serioasă, pentru că statul român pierde sute de milioane de euro”, a mai spus Liviu Dragnea.

El a afirmat că acești bani se dau ”pentru tot felul de pretenții, nu e o situație unitară”.

”După părerea mea, ascultând mai mulți colegi, este cu complicitatea unora din companiile respective. Claim-uri. Este o specializare pe claim-uri în România de ani de zile. Nu facem lucrări, dar în schimb găsim o virgulă în contract, pusă poate de comun acord cu cei care au făcut contractul sau caietul de sarcini și cerem bani, dar nu facem lucrări. Este vorba despre lucrări la infrastructură”, a precizat Dragnea.AGERPRES