Şefa liberalilor austrieci, a solicitat excluderea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din familia europeană, acuzându-l că acţionează ”împotriva intereselor şi valorilor” promovate de ALDE european prin refuzul de a părăsi coaliţia cu PSD.

Purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat pentru G4Media.ro că solicitarea şefei liberalilor austrieci a fost înregistrată, iar situaţia din România va fi discutată pe 7 septembrie, într-o şedinţă a Biroului partidului.

Potrivit unor surse, toate partidele austriece, de la guvernare sau din opoziţie, fac de ieri presiuni uriaşe asupra şefului socialiştilor austrieci (SPÖ) , fostul cancelar Christian Kern, în vederea adoptării unei poziţii asemănătoare în privinţa PSD.

Şi europarlamentarul Cătălin Ivan va cere în toamnă excluderea PSD din grupul socialiştilor europeni. Europarlamentarul fost PSD spune că va depune la începutul sesiunii Parlamentului European un dosar complet cu motivele pentru care cere această excludere