Liviu Dragnea s-a adaptat noului regim închis pe care l-a primit la condamnarea de 3 ani și 6 luni de închisoare și face tot posibilul să aibă un comportament exemplar. Realitatea.NET dezvăluie modul în care fostul politician s-a adaptat și cum se desfășoară viața sa după gratii.

Deși sistemul de detenție din România a fost blamat în repetate rânduri, viața unui deținut nu este chiar de coșmar cum se spune. La Penitenciarul Rahova, pușcăriașii au unde să doarmă, au mâncare bună, magazin, televizor, biserică, sală și terenuri de sport, un loc de muncă și, în general, duc o viaţă din care le lipsește cel mai mult libertatea.

Liviu Dragnea, spre exemplu, este un pușcăriaș modest. Conform unor surse, ce au dezvăluit pentru Realitatea.NET, condamnatul care execută trei ani și jumătate de închisoare pentru angajările fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman nu ia penitența la modul tragic și s-a adaptat repede noilor condiții de viețuire.

După ieșirea din perioada de carantină, Dragnea „s-a angajat” și merge la muncă în fiecare zi cu scopul de a-și reduce peadeapsa cu 7-10 zile pentru fiecare lună în care lucrează.

Liviu Dragnea meșterește la garajul Penitenciarului Rahova, acolo unde a fost încarcerat pe 27 mai 2019. El, alături de alți deținuți care au ales acest ”job”, repară mașinile din parcul auto al unității corecționale.

Conform surselor, Dragnea nu s-ar bucura de privilegii și își duce zilele precum orice deținut comun. El se îmbracă în haine civile, nu epatează în niciun fel și este extrem de discret.

Acesta dă impresia că este foarte preocupat să-și ispășească pedeapsa fără dificultăți și fără a fi sancționat disciplinar pentru a-l ajuta în momentul în care va face solicitare de eliberare condiționată.

Dragnea are dreptul de a cumpăra de la magazinul pușcăriei produse în limita a 3/4 din valoarea salariului minim brut pe economie, adică în jur de 1.500 de lei pe lună. Acesta se pare că stă singur în celulă și primește săptămânal vizite, în general de la iubita sa, Irina Tănase și fiul său, Valentin Dragnea.

Primul contact cu închisoare nu a fost dur pentru Liviu Dragnea. Acesta a fost introdus în penitenciar cu o Dacia Duster deoarece foarte mulți deținuți urlau și înjurau din celule și îi adresau cuvinte insultătoare fostului lider politic, despre care aveau cunoștință că va fi încarcerat la Rahova.

Dacă este să vorbim de cazul lui Radu Mazăre, aici situația a fost mult mai dură. Acesta a fost dus încătușat, și flancat de polițiști în celulă, în strigătele puternice ale celor încarcerați, așa cum se întâmplă, de obicei, în toate închisorile când sunt aduse personaje controversate.

Colegii de penitență consideră că Radu Mazăre că este ”fițos” comparativ cu Liviu Dragnea, care nu vorbește nimănui ”de sus” și se adaptează ușor la traiul temniței. Dragnea se pare că înțelege mai bine decât Mazăre că în penitenciar nu mai este VIP.