Astfel, după ce premierul declarase că urmează o evaluare a miniștrilor din cabinetul său, Liviu Dragnea a ieșit public și a contrazis-o pe Viorica Dăncilă.

Președintele PSD a vrut să calmeze spiritele, susținând că nu se pune problema niciunei evaluări a membrilor Executivului, declarația nefericită a premierului însemnând, în realitate, că liderii PSD își doresc o evidență a punctelor din programul de guvernare care au fost realizate până în acest moment, pentru a le putea comunica.

„Stați. Nu s-a vorbit despre o evaluare, solicitarea tuturor colegilor și a mea la miniștri este să transmită toate punctele din programul de guvernare care au fost realizate pentru a promova aceste realizări”, a declarat Liviu Dragnea.

Declarația președintelui PSD are rolul de a tăia din fașă orice discuție privind o posibilă remaniere guvernamentală și asta pentru că, în apropierea alegerilor europarlamentare, Dragnea are nevoie ca oamenii lui să se gândească cum să câștige alegerile și nu cum să-și salveze pozițiile din guvern.