Senatorul PNL Florin Cîțu susține că OUG 114 are rolul de distruge sistemul financiar autohton, pentru a face loc Băncii Internaționale cu sediul la Moscova, care nu plătește taxe în România și în conducerea căreia a fost cooptat Eugen Teodorovici. Mai mutl decât atât, Banca Internațională de Investiții (BII) ar deveni singura bancă pentru Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții.

Citește și: Dragnea îl amenință pe Iohannis: Avem marfă suficientă. Deci, domnule Iohannis, mult succes

Senatorul liberal susține că în vreme ce toate băncile din România trebuie să plătească taxa pe active impusă prin OUG 114, BII, fiind bancă internațională, nu plătește niciun fel de taxă.

„BII este singura bancă foarte activă în România, în competiție cu restul băncilor, și nu plătește taxe și nici nu este reglementată de BNR. Banca rusească în a cărei conducere a intrat Eugen Teodorovici, la o zi dupa întâlnirea pe care a avut-o cu președintele BII, și la a care întrunire a participat în Cuba după escala la Moscova”, declară Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, liberalul susține că Dragnea, Teodorovici și Vâlcov, principalii artizani ai OUG 114, suprataxează capitalul autohton și pe cel venit din vest, favorizând în același timp banii veniți din Rusia.

Citește și: Nume bombă din PSD testate de liderii din teritoriu în sondaje pentru prezidențiale!

„Pe scurt, sistemul financiar bancar din România este distrus cu efecte negative pe termen lung pentru toată economia. Dar, așa cum au premeditat Dragnea și gașca lui, o singură bancă rămâne în picioare și poate să “finanțeze” pentru că nu plătește nici taxe și nici nu este reglementată de BNR- banca lui Putin, BII,” conchide Florin Cîțu.