Acesta a mărturisit pentru stiripesurse.ro, că în interiorul partidului nu s-a discutat despre o rupere a coaliției PSD-ALDE.

„Acum nu știu ce va hotărî până la urmă dl Ponta, noi suntem într-o coaliție cu PSD. Atât președintele Tăriceanu cât și Dragnea au spus că vor decide să aibă un candidat comun la Președinție, așadar orice altă combinație în afara coaliției de astăzi nu este luată astăzi în discuție din punctul meu de vedere. Ce se va hotărî ulterior când se va stabili candidatura la Președinție, dacă se hotărește să se meargă cu candidat comun, că într-o variantă că vor decide și alte partide să susțină necondiționat, aia foarte bine. Încă o dată, nu există nicio discuție în ALDE ca să renunțăm la o alianță cu PSD pentru o alianță cu Ponta, nici vorbă de așa ceva”, a declarat liderul senatorilor PSD, Daniel Zamfir.

Întrebat dacă propunerea lui Ponta e de luat în calcul în ALDE dacă se stabilește ca PSD și ALDE să aibă candidați separați la prezidențiale, Daniel Zamfir a adăugat că proiectul câștigător este Tăriceanu – candidat unic PSD și ALDE.

„Din punctul meu de vedere, cea mai viabilă variantă este un candidat comun și fără subiectivism, varianta în care cred foarte tare este Călin Popescu Tăriceanu candidat la Președinție, pentru că are potențialul de a aduce electorat masiv de pe zona de dreapta. Ca atare, cred foarte tare în acest proiect politic și cred că este unul câștigător”, a spus senatorul ALDE.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a spus miercuri la Târgu Jiu că ar fi dispus să-l ajute pe Călin Popescu Tăriceanu să intre în turul II al alegerilor prezidențiale cu condiția ca acesta să se distanțeze de PSD și de Liviu Dragnea.