Liviu Dragnea este în tensiune maximă la Ravova. Puterea pe care Laura Codruța Koveși o va dobândi o dată cu obținerea funcției de procuror șef european ar putea însemna scoaterea definitivă din joc a fostului lider PSD.

Motivul este extrem de simplu: fosta șefă a DNA se va ocupa de la înălțimea funcției dobândite de dosarele cu mari fraude cu fonduri europene și/sau cu caracter transfrontalier. Fraudele de peste 100.000 de euro intră în acest moment în atenția Parchetului European, dar și de cele care au prejudiciu mai mic dacă Camera permanentă competentă din cadrul EPPO va decide că poate fi preluat de Parchetul european.

Liviu Dragnea se află însă într-o situație gravă pentru el. EPPO ar putea prelua acum un dosar precum Tel Drum în care liderul PSD este acuzat de fraudă cu fonduri europene de 27 de milioane de euro. Deși nu are un caracter transfrontalier, cazul ar putea fi considerat ca reprezentând ”o amenințare gravă la adresa intereselor financiare ale Uniunii sau a reputației instituțiilor Uniunii și a încrederii cetățenilor Uniunii”.