"Am avut o discuţie, am avut o întâlnire, domnul ambasador a solicitat cam de două săptămâni această întâlnire, acum am putut să găsesc loc în program, l-am primit. Am discutat despre un eveniment care este extrem de important pentru România – acel forum economic 'Trade Winds', pe care l-am discutat cu dumnealui şi cu un reprezentant al unor companii americane în luna martie. A fost o primă vizită în România a unui număr semnificativ de companii. Au existat atunci nişte discuţii despre o foaie de parcurs care i-a fost înmânată lui Sorin Grindeanu. (…) Suntem pe ultima sută de metri, suntem în grafic cu organizarea acestui eveniment. Am discutat, de asemenea, despre celebrele intenţii de modificare a legilor Justiţiei", a spus Dragnea la Bistriţa, citat de Agerpres.

El a precizat că i-a comunicat ambasadorului SUA că legile Justiţiei vor fi dezbătute în Parlament şi a reafirmat că susţine propunerile ministrului Tudorel Toader. 

"I-am spus domnului ambasador ceea ce am spus şi public (…) că legile vor fi votate în Parlament şi noi o să ne uităm cu atenţie pe toate argumentele care au ieşit şi care vor ieşi în continuare pentru una sau alta din variante şi va începe dezbaterea care se va finaliza în Parlament şi numai acolo cu aceste proiecte de lege, asigurându-l că nu se pune problema ca şi aceste legi să afecteze bunul mers al Justiţiei. (…) Am văzut poziţia UNJC, Asociaţiei magistraţilor, altor specialişti care susţin într-o mare măsură aceste propuneri ale ministrului Toader pe care eu îl susţin. După ce am văzut propunerile am convingerea că vor schimba în bine un sistem pe care toţi îl dorim mai eficient, care să cuprindă răspundere pentru magistraţi şi să crească independenţa judecătorilor şi sentimentul nostru că ei pot să judece fără să fie influenţaţi de nimeni", a spus liderul PSD.