Romică Părpălea, vicepreşedinte al PSD Teleorman în perioada 2009-2012, le-a spus jurnaliştilor, la intrarea în sediul DNA, cum a ajuns compania Tel Drum la un apropiat al lui Liviu Dragnea, cum a ajuns să să fie denunţător în dosarul “Referendumul” şi de ce fapte o acuză pe ministrul Carmen Dan. 

Întrebat de jurnalişti despre legăturile dintre Liviu Dragnea şi compania Tel Drum, Părpălea a precizat că Liviu Dragnea, în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, ar fi oferit societatea unei persoane pe nume Marian Fişcuci, despre care acesta spune că era apropiat al preşedintelui PSD. 

“Eu semnalam încă din 2012 că în spatele Tel Drum se află familia Dragnea (…). În privinţa privatizării Tel Drum, după ce Consiliul Judeţean a făcut investiţii foarte mari, domnul Dragnea, printr-o semnătură simplă, fiind preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, a oferit această societate puternică unui apropiat care era preşedinte executiv la PSD, care eu am colaborat cu el foarte bine, Fişcuci Marian, care era pe zona Zimnicea. Eu, având domiciliu pe Bragadiru, aparţineam ca zonă de Zimnicea şi am colaborat foarte mult cu Fişcuci Marian. Am observat că domnul Dragnea pe toate posturile de televiziune spune că nu îl cunoaşte pe Marian Fişcuci. Sunt fotografii. (…)”, a spus Romică Părpălea. 

El a adăugat că Tel Drum ar fi girat cu proprietăţi mobile şi imobile pentru credite care ar fi fost făcute de fiul lui Liviu Dragnea. 

“Tel Drum a girat cu toate proprietăţile mobile şi imobile pentru creditele pe care le-a făcut fiul domnului Dragnea. Acum vă întreb omeneşte: Ce legătură ar fi între Tel Drum, Dragnea şi fiul dumnealui? Pe dumneavoastră vă poate gira la un credit o societate care nu vă cunoaşte? În momentul în care ai girat cu toate bunurile mobile şi imobile, înseamnă că acele bunuri sunt ale tale. A mers la o bancă şi au făcut foarte multe împrumuturi. Se laudă domnul Dragnea că băiatul dumnealui la vârsta de 28 de ani este foarte deştept şi a făcut foarte multe afaceri. Unde putea să facă afaceri? În Teleorman? Când e sărăcie lucie, e ultimul judeţ din România la 85 de kilometri de capitala României”, a precizat Părpălea. 

Despre acuzaţiile aduse lui Liviu Dragnea, Părpălea a precizat că ar fi vorba despre trafic de influenţă, abuz în servicu. 

“Trafic de influenţă, abuz în serviciu, corupţie. Haideţi să vedem, dacă toate aceste beneficii ale Tel Drum s-au întors în cadrul familiei Dragnea, ce înseamnă? Adică a beneficiat direct”, a arătat fostul vicepreşedinte al PSD Teleorman. 

Întrebat dacă a făcut denunţ şi în dosarul “Referendumul”, Părpălea a răspuns: “Da. Atunci a fost o ceartă, deoarece în luna mai mi-au solicitat să-mi pun demisia din funcţia de preşedinte PSD dintr-o localitate şi vicepreşedinte la nivelul judeţului Teleorman, pentru a fi la secţiile de votare. Şi în luna mai 2012 i-am depus demisia, iar în luna iunie, pe 6 iunie dacă nu mă înşel, am fost preşedinte la o secţie de votare din municipiului Alexandria, apoi şi în dosarul ‘Referendumul’, atunci fiind tot preşedinte”, a precizat Romică Părpălea. 

Romică Părpălea a mai precizat că a făcut plângere penală şi împotriva ministrului de Interne Carmen Dan. 

“I-am făcut o plângere penală doamnei Carmen Dan şi o să vedeţi, cu probe. Eu nu fac plângeri fără probe.(…) Dumneaei trebuie să se gândească la miliardele pe care le-a oferit celor din aparatul propriu în perioada în care era prefect de Teleorman. Dacă vă uitaţi pe declaraţiile de avere ale consilierilor juridici, ale celor din aparatul prefectului de control, veţi vedea miliarde încasate din bugetul statului, din banul meu şi al dumneavoastră. Pe aceşti oameni i-a plantat aproape la fiecare primărie din judeţul Teleorman pentru a beneficia pe Legea 10 de anumite sporuri, până la 50% din salariu. Şi atunci au făcut debandadă şi fraude foarte mari în bugetul de stat. Doamna Dan era atunci cea care verifica legalitatea documentelor în judeţul Teleorman, dar a demonstrat că împreună cu cei din aparatul propriu şi din declaraţia unui primar am înţeles că ar fi mers şi la dumneaei nişte sume de bani, deoarece aceste persoane au fost încadrate pe legea 10 la consiliile locale din multe localităţi”, a spus Părpălea. 

Potrivit lui Părpălea, în cazul ministrului Carmen Dan ar fi vorba despre fapte de abuz în serviciu, trafic de influenţă şi luare de mită. 

“În cazul doamnei Carmen Dan – abuzul în serviciu, trafic de influenţă s-ar putea să fie şi luare de mită, cu privire la persoanele care au fost în comisiile fondului funciar în anumite localităţi, dacă a ştiut sau n-a ştiut, cum le-a dat girul”, a menţionat Părpălea. 

AGERPRES