PSD și Guvernul au schimbat legile justiției, gest care i-a scos din minți pe liderii europeni. Nici președintele Klaus Iohannis nu s-a lăsat mai prejos. Șeful statului a criticat dur mutările social democraților și l-a făcut praf pe Liviu Dragnea. Iohannis i-a adus acuzații dure lui Dragnea și în timpul Summitului de la Sibiu și le-a transmis românilor că este nevoie de o prezență masivă la referendum pentru a apăra justiția.

„Am asistat la un asalt asupra statului de drept. Sunt lideri care vor să fie deasupra legii. Sunt instituții care aduc la lumină furtul din banul public și acest lucru nu le convine deloc. Este misiunea noastră să le explicăm cetățenilor europeni că de statul de drept depinde viața de zi cu zi a tutor cetățenilor europeni. Toți vor avea de suferit dacă sistemul corrupt acaparează instituțiile. Contează votul pe care îl veți da la referendum. E un vot pentru viitorul european al României. Europa va fi mereu acasă în România și țara noastră va fi mai puternică și mai respectată în Uniunea Europeană”, a anunțat Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea este condamnat la trei ani și jumătate de pușcărie în primă distanță, în dosarul angajărilor fictive la o instituție din Teleorman.