"Cred că sunt puţini oameni în România care pot spune că au înţeles tot (în legătură cu protestele de stradă – n.r.). A fost mult prea complicat, au fost mult prea multe forţe interne şi externe implicate, foarte mult profesionalism, putem spune că am înţeles o parte din tot ceea ce s-a întâmplat. Sunt în continuare analişti interni şi externi care tot explică acele evenimente. Încet- încet, când tensiunea a început să scadă, iese la iveală adevărul şi acum a început o discuţie serioasă în Parlament şi în presă şi în medii de specialitate despre rezultatul sau efectele abrogării ordonanţei 13. ( …) A fost abrogată ordonanţa 13, s-a văzut că de fapt a fost un pretext, pentru că după ce a fost abrogată demisia Guvernului se cere în continuare, după alegerile care au fost câştigate în mod democratic cu foarte puţin timp în urmă. Am văzut foarte mulţi oameni supăraţi, şi mă refer la oameni chiar şi străini, sigur că mie personal mi s-a părut destul de ciudat cum un şef de bancă cu capital străin protestează împotriva Guvernului. Am auzit tot felul de zvonuri la televiziune cum corporaţii multinaţionale şi chiar şi naţionale au finanţat şi au stimulat şi au îndemnat proprii angajaţi să iasă la aceste manifestaţii", a spus Dragnea duminică la România TV, anunță Agerpres.

El adăugat că aşteaptă în continuare de la preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Adrian Ţuţuianu, informaţiile care pot fi spuse public despre ce s-a întâmplat în România în ultimele săptămâni.

"Pe cât de mare a fost victoria în alegeri a PSD, pe atât de mare a fost frustrarea celor care au pierdut alegerile şi, de fapt, aici se află originea acestei stări de lucruri. Dacă nu era Ordonanţa 13, apărea altceva, din moment ce preşedintele Iohannis a spus că este hotărât să înceapă un război total cu PSD", a mai afirmat Dragnea.

Sursa: Agerpres