Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că trebuie să primească din partea liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, un răspuns cu privire la afirmaţia referitoare la incapacitatea României de a gestiona Preşedinţia Consiliului UE şi a spus că nu ştie dacă un acord transmis „prin poştă” are vreun efect.

„Eu trebuie să primesc răspuns – şi o să îl primesc, nu eu personal, ci partidul – la afirmaţia care se referă la incapacitatea României de a nu putea gestiona Preşedinţia Consiliului UE, asta mi se pare o afirmaţie foarte serioasă şi, dacă există argumente, vreau să discutăm, dacă nu există, trebuie să nu mai folosim această expresie pentru că nu există niciun motiv. Guvernul este pregătit, Camera Deputaţilor este pregătită, secretarul general al comisiei europene a spus lucrul ăsta când a venit aici şi a avut întâlniri pline de substanţă şi cred că este bine să nu ne jucăm cu vorbele”, a afirmat Dragnea.

El a spus că luni o să se întâlnească cu liderul ALDE şi o să discute pe această temă. „Sunt sigur că are nişte argumente foarte serioase sau poate a vrut să spună altceva”, a spus Dragnea.

În legătură cu afirmaţia lui Tăriceanu privind existenţa unui conflict politic, Dragnea a opinat că o societate cu o concordie generală este o utopie.

„Conflict politic va fi în permanenţă. O societate ideală nu poate exista, aceasta este o utopie să încercăm sau să sperăm noi că vom realiza o concordie generală şi că toate partidele din România şi, deasupra tuturor, preşedintele Iohannis vor fi, aşa, într-o concordie generală şi o să fie numai lucruri de bine. Înseamnă că suntem prea idealişti. Aceasta este o societate utopică, care nu poate exista nicăieri în lume, pentru că nu poate, poate doar în sistemele dictatoriale, unde chiar dacă ai o nemulţumire, ţi-o spui în baie sau în duş”, a adăugat Dragnea.

Întrebat în legătură cu acordul cu partidele transmis de ALDE, Dragnea a răspuns: „Am tot vorbit despre asta. Înainte să ne uităm pe principiile unora, principiile noastre, principiile altora, trebuie să vedem dacă ne putem aşeza la aceeaşi masă să avem nişte obiective comune Acord trimis ca să fie semnat prin poştă nu ştiu dacă are vreun efect”. AGERPRES/