Cel mai mare dezvoltator de spaţii logistice din România spunea că Moldova este importantă ca populaţie şi suprafaţă. „Infrastructura este absolut necesară pentru afacerile noastre, dar şi ale clienţilor noştri. Cu siguranţă această zonă va exploda în momentul în care va fi conectată cu restul Europei”, declara directorul general al CTP România în urmă cu un an.

Totuşi, Ursus Breweries a finalizat recent o tranzacţie cu dezvoltatorul imobiliar belgian WDP prin care a comandat construcţia unui spaţiu de depozitare de 20.000 mp pe care îl va închiria pe termen lung. Această tranzacţie facilitează deschiderea unui nou pol de business la Buzău, potrivit brokerilor de la Dunwell, care au intermediat închirierea.

Producătorul de bere Ursus, va ocupa un spațiu de 20.000 mp în parcul industrial WDP din Buzău, spațiu ce va fi folosit ca centru de distribuție. Clădirea este preconizat a fi finalizată și predată beneficiarului în a doua jumătate a anului 2019.

Noul centru logistic ce va fi realizat la Buzău vine după o serie de alte dezvoltări notabile realizate în Moldova în ultimii trei ani: la Brăila 40.000 mp de spații logistice, la Roman 30.000 mp, iar la Iași 20.000 mp.

„După contractele semnate în vară, această tranzacție, împreună cu celelalte pe care le avem în lucru, ne oferă perspectiva unei piețe a spațiilor logistice și industriale încă efervescentă. Faptul că producători și retaileri interni își dezvoltă facilitățile logistice este semnul îmbucurător că acest segment al pieței imobiliare continuă să rămână pe un trend ascendent”, a spus Marian Orzu, Managing Partner Dunwell.

Această tranzacție afectează pozitiv piața muncii din regiune, generând aproximativ 200 de noi locuri de muncă, direct și indirect, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Amenajarea terenului, construcția clădirii, operarea depozitului sunt  procese care vor angrena nu numai investiții financiare ci și umane.

„Rezultatele activității companiei noastre în România, confirmă justețea hotărârii luate de a intra pe această piață aflată în plină dezvoltare. România este foarte importantă pe harta investițiilor noastre”, a declarat Jeroen Biermans, manager general WDP în România.