Mai precis, 6,91 miliarde de  mărci în monede, la care se adaugă alte 6,47 miliarde în bancnote, conform ultimului raport al Băncii Centrale a Germaniei.

Banca Germaniei acceptă să schimbe aceste mărci în euro, însă germanii nu se înghesuie, în ciuda cursului destul de bun.

Bundesbank oferă un euro la 1,9 mărci germane, însă din cele peste 14 miliarde de mărcu existente la finalul lui 2007, nu au fost schimbate decât aproximativ un miliard și jumătate.

Germania își pregătește exitul din zona euro, se arată într-un material publicat de britanicii de la Daily Express, preluat de presa internaținală, care arată că Banca Centrală a Germaniei ar fi început să tipărească din nou mărci germane.

Deocamdată, informațiile nu sunt decât niște zvonuri, însă vin peste un alt set de informații cu privire la pregătirea unor state europene pentru desființarea zonei euro.

Mai mult, informația nu ar fi chiar atât de surprinzătoare, în condițiile în care vine la scurt timp după publicarea unui sondaj în care se arată că două treimi dintre nemți se îndoiesc de faptul că salvarea Greciei ar putea susține moneda euro și 71% dintre cei chestionați au spus că au ”puțină încredere” și chiar ”deloc” în moneda unică europeană.