Este vorba despre cursa Lufthansa care trebuia să aterizeze la ora 17.35 pe Otopeni, de la Frankfurt, şi să plece din nou către aeroportul german la ora 18.20.

Greva de pe aeroportul din Frankfurt a fost reluată duminică seară şi ar putea dura până la primele ore ale zilei de joi.

Compania Lufthansa a anunţat pentru luni anularea a 140 dintre zborurile sale, în special cele pe distanţe scurte şi medii. Cursele pe distanţe lungi vor respecta "pe cât posibil programul". Circa 80% din zboruri ar urma să fie asigurate, a precizat purtătorul de cuvânt al companiei.

Sindicatul securităţii aeriene GdF a anunţat vineri că negocierile cu conducerea aeroportului din Frankfurt asupra unor posibile creşteri salariale şi a reducerii timpului de lucru au eşuat, deschizându-se calea unei noi greve.

Aeroportul din Frankfurt, primul din Germania şi al treilea din Europa, a cunoscut deja cinci zile de grevă, încheiate miercuri seară.

Circa 200 de controlori de avioane la sol, responsabili în special cu administrarea mişcărilor aeronavelor pentru staţionarea acestora, au intrat în grevă, împiedicând circa 1.200 de decolări şi aterizări la Frankfurt.