Aproape 80 la sută dintre români cred că muncesc mai mult decât sunt plătiţi, iar două treimi afirmă că sunt remuneraţi şi la negru, potrivit unui sondaj de opinie, realizat la nivel naţional, de Jobsinro.ro.

Sondajul de opinie „Salarii «pe bune»?” a fost realizat în perioada 18 – 24 martie 2010, formularul fiind completat de 2.012 vizitatori ai site-ului.

Scopul sondajului a fost să evidenţieze corectitudinea politicii salariale din România din perspectiva angajatului.

În urma centralizării chestionarelor completate, s-a constatat că 68 la sută dintre intervievaţi recunosc că sunt plătiţi şi la negru, în timp ce doar 29 la sută neagă acest lucru.

De asemenea, 79 la sută dintre persoanele chestionate consideră că muncesc prea mult în raport cu cât sunt plătite, iar 17 la sută nu susţin această idee.

Peste 70 la sută dintre români sunt de părere că acordă locului de muncă prea mult timp din viaţă, 58 la sută susţin însă că ar putea face faţă încă unui job, iar 39 la sută resping această idee.

Din numărul total de respondenţi, 71 la sută recunosc că din când în când doar se fac că muncesc, iar 58 la consideră că primele de la locul de muncă se acordă preferenţial.

SURSA: Mediafax