Aproape 855.000 de mii de persoane cu vârsta între 25-35 de ani au aplicat pentru un job în străinătate de la începutul anului și până acum, relevă platforma de recrutare online eJobs.ro.

Imediat după aceștia se află o categorie de persoane aflată la începutul carierei profesionale, tineri între 18-24 de ani, care au totalizat 450.000 de aplicări online.

Când vine vorba despre cei între 35-45 de ani, aceștia s-au aflat la o oarecare distanță de primele categorii menționate, însumând 385.000 de aplicări pentru locurile de muncă din străinătate. Cei cu vărsta de peste 45 de ani sunt și cei mai greu de convins de un job în afară, după cum relevă faptul că au aplicat doar 227.000 de persoane.

În ceea ce privește țările de destinație pentru jobul ideal, Germania rămâne țara care a atras cei mai mulți candidați, cu peste 100.000 de aplicări. La mică distanță este urmată de Marea Britanie, Olanda, Franța, Polonia, Belgia și Spania. O surpriză în ceea ce privește preferințele românilor o reprezintă Italia, care a ieșit din top 10.

„Ce ne spune acest top, nu doar dacă luăm în calcul țările în care aplică, ci și categoriile de vârstă cele mai interesate de emigrare, este că încep să-și dorească să plece din țară din ce mai mulți specialiști sau corporatiști. Din păcate, planurile lor nu sunt doar temporare, ci majoritatea își doresc o schimbare completă de viață și de carieră și pleacă în perspectiva unei emigrări definitive”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Domeniile pentru care românii caută cel mai des joburi în străinătate este condus de cel de vânzări, bancar, financiar-contabilitate, alimentație și management. Au ieșit ușor din topul preferințelor domenii precum transport, turism sau construcții.

În primele 9 luni ale anului au fost înregistrate peste 6,5 milioane de aplicări pe platforma online eJobs, iar cele mai multe au aparținut tinerilor cu vârste între 25-35 de ani.