Cele mai mari centre de vaccinare din Sibiu  își suspendă activitatea de la data de 1 iulie, după ce au funcționat doar șase luni de zile, în contextul scăderii numărului de persoane care se prezintă pentru a se vaccina anti-covid.

De menționat este faptul că, primul centru de vaccinare de la Redal Expo a fost deschis în luna ianuarie a acestui an, iar cel de-al doilea în luna februarie. În ceea ce privește locația centrelor de vaccinare, aceasta a fost pusă la dispoziție gratuit către un antreprenor local.

Totuși, locuitorii din Sibiu care vor în continuare să se vaccineze pot merge la centrul de vaccinare drive through din parcarea Piața Teatrului, centrul de vaccinare din Zona Industrială Vest, centrul de vaccinare de la Spitalul Militar Dr. Alexandru Augustin și centrul de vaccinare de la la Mall-ul din comuna Șelimbăr.

De menționat este faptul că, în județul Sibiu, 35,4% din populația eligibilă de peste 12 ani este vaccinată, potrivit ultimei raportări a CNCAV, Sibiul fiind pe locul 3 în țară după București și Cluj.

Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

În ceea ce privește evoluția campaniei de vaccinare la nivel național, Comitetul Național pentru vaccinarea împotriva coronavirusului (CNCAV) anunță că în comparație cu ziua precedentă, datele înregistrate marți sunt în creștere ușoară.

Mai exact, potrivit datelor oferite de CNCAV, în ultimele 24 de ore s-au vaccinat 20.564 de persoane. Numărul celor care s-au vaccinat marți este în creștere ușoară față de ziua de luni, când au fost înregistrate 19.220 care s-au vaccinat.

Totodată, CNCAV mai precizează că în ultimele 24 de ore 9.544 de persoane au primit prima doză din vaccin, în timp ce 11.020 de persoane au primit rapelul.

Legat de dozele administrate, 14.463 doze au fost de Pfizer și 4.869  Johnson & Johnson, 637 de AstraZeneca, în timp ce 595 de persoane au ales Moderna. În ceea ce privește reacțiile adverse, în ultimele 24 de ore s-au raportat 5 reacții adverse, cinci la Pfizer și niciuna pentru celelalte seruri.