Două cutremure au avut loc duminică de dimineață în România! De la începutul acestei luni s-au produs deja 17 seisme, fără cele din noaptea de sâmbătă spre duminică.

Experții dau însă asigurări că este o activitate seismică normală, zona Vrancea fiind cunoscută pentru astfel de manifestări.

Două cutremure au avut loc duminică de dimineață în România! Zona Vrancea, tot mai activă

Două cutremure cu magnitudinea peste 3 au fost înregistrate duminică dimineața în zona seismică Vrancea, potrivit Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INFP.

Primul cutremur s-a produs la ora 02.31 în zona seismică Vrancea, în județul Buzău, și a avut o magnitudine de 3 pe scara Richter, la o adâncime de 143 de kilometri.

La ora 07.50 a avut loc un nou cutremur, cu o magnitudine de 3,3. Acesta s-a produs la o adâncime de doar 74 de kilometri, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea.

Trebuie precizat că și în ziua de sâmbătă s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3,3, la ora 18:10:15 (ora locală a României), în zona seismică Vrancea.

Seismul s-a produs la adâncimea de 73 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 83 km S de Bacau, 85km E de Brașov, 110 km NE de Ploiești, 115 km V de Galați, 120 km NV de Brăila, 162 km N de București, 164 km SV de Iași, 179 km NE de Pitești, 196km E de Sibiu, 212km SV de Chișinău.

”Activitate seismică normală”

Un alt cutremur, cu magnitudinea 3, s-a produs joi dimineaţa, la ora 5:25, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP.

Seismul a avut loc la o adâncime de 81 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 85 km Est de Braşov, 90 km Sud de Bacău, 104 km Nord-Est de Ploieşti, 111 km Vest de Galaţi, 115 km Nord-Vest de Brăila şi 155 km Nord de Bucureşti.

De la începutul acestei luni, în România s-au produs 17 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,4 pe Richter, în afara seismelor de duminică de dimineață.

Cel mai important seism din acest an a avut o magnitudine de 4,7 pe Richer şi a fost simţit şi la Bucureşti. Seismul s-a produs în data de 26 mai.

Experții dau însă asigurări că este o activitate seismică normală și că este exclus un cutremur periculos în viitorul apropiat.