Potrivit unui comunicat al CNADNR, în urma controalelor efectuate în ultima perioadă de conducerea companiei la şantierele de pe DN 76 Deva – Oradea, cât şi a analizei stadiului de execuţie, dar şi în urma discuţiilor purtate cu antreprenorii, au fost luate măsuri, în diverse perioade, pentru îmbunătăţirea activităţii pe aceste şantiere.

"Având în vedere că toate contractele de reabilitare a DN 76 Deva – Oradea au termen de finalizare în noiembrie 2016, conducerea CNADNR a intensificat controalele şi a verificat în permanenţă executarea lucrărilor conform contractelor încheiate. În urma acestor controale, s-a constatat că singurul tronson cu mari întârzieri a fost Ioneşti – Vârfurile, km 55+425 – km 69+350. În data de 24.09.2015, CNADNR SA a emis înştiinţarea de reziliere a contractului 5R11, Ioneşti – Vârfurile, km 55+425 – km 69+350. Decizia privind rezilierea contractului a fost luată din cauza repetatelor constatări din teren referitoare la slaba mobilizare a antreprenorului şi a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către acesta. La data rezilierii, stadiul fizic al lucrărilor a fost de 29,76%", precizează CNADNR.

Din aceleaşi motive a fost reziliat şi contractul de reabilitare 5R14 Beiuş – Oradea, km 133+660 – km 184+390, fapt pentru care s-au demarat proceduri de achiziţie pentru lucrări de refacere a structurii rutiere. În acest sens, s-a propus realizarea unor lucrări de întreţinere periodică a sistemului rutier existent.

"Am fost de mai multe ori pe DN 76 în cursul acestui an, astfel încât pe patru din tronsoanele aflate în execuţie să mobilizăm antreprenorii să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale. Pe două tronsoane am avut mari probleme şi mari întârzieri. Din această cauză am şi reziliat aceste contracte. După cum aţi aflat, am predat deja amplasamentele către antreprenori pe Beiuş – Oradea. Din câte am văzut în ultima vreme, se lucrează şi sper că anul viitor, când au diverse termene de predare, începând cu iunie şi terminând cu noiembrie, să se poată circula pe DN 76. Rămâne o problemă, totuşi, pe Ioneşti – Vârfurile, pentru care vom declanşa o nouă licitaţie. Subliniez că şi în continuare controalele şi supravegherea pe aceste şantiere vor fi efectuate de mine şi colegii mei din conducerea CNADNR, astfel încât antreprenorii să-şi respecte angajamentele asumate", a declarat directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

SURSA: Agerpres