"A fost înregistrat dosarul, iar din primele date rezultă că încadrarea probabilă este de ucidere din culpă şi vătămare corporală, având în vedere victimele. Nu e uşor cu încadrarea pentru că sunt foarte multe persoane vătămate, în diferite situaţii medicale, care pot evolua pe parcurs. Poate că va fi cu încadrare pe formă agravată, având în vedere numărul victimelor", a afirmat reprezentatul Parchetului din Lehliu Gară.

Liliana Bănescu a precizat că, deocamdată, datele din dosar sunt într-o fază preliminară, având în vedere că investigaţia în teren nu a fost finalizată, poliţiştii făcând în continuare măsurători, determinarea alcoolemiei persoanelor implicate şi culegere de alte probe. 

Întrebată dacă au fost identificate până în acest moment persoana sau persoanele cu responsabilităţi în producerea accidentului în lanţ, reprezentantul Parchetului a precizat că în prezent nu apar în dosar nume de persoane care ar putea fi considerate vinovate. "În momentul de faţă nu avem faţă de nimeni îndreptată acţiunea penală. Aceste lucruri vor fi stabilite în zilele următoare, după ce ne vom lămuri cu toate datele culese privind cauzele producerii accidentului", a subliniat Liliana Bănescu. 

Trei persoane au murit şi peste 50 au fost rănite sâmbătă în accidentul în lanţ produs pe Autostrada Soarelui, în zona Lehliu, arată cele mai noi date oferite de autorităţi.  (Sursa: Agerpres)