Capital: Cât aţi recuperat din sechestrele puse de instanţe, în urma unor decizii definitive?
D.D.: În momentul acesta pot spune că primesc doar spre viitor. De puţină vreme, respectiv din ianuarie, în ANAF s-a organizat o direcţie de executări silite pentru cazuri speciale, care se ocupă numai de aceste lucruri şi organizarea ei ne aşteptăm să ne aducă rezultate notabile.

Capital: Ce se va întâmpla cu sediul Antenelor?

D.D.: Suntem în dialog cu cei de la Antene în aşa fel încât să aflăm când sediile se disponibilizează şi putem să intrăm în posesia lor. În acelaşi timp sunt nişte procese pe rol şi aşteptăm să vedem cum se vor soluţiona acele procese şi în funcţie de asta ne calibrăm şi noi acţiunea. În momentul în care instanţele vor decide, sigur intră în proprietarea privată a statului şi merge spre valorificare. Nefiind jurist nu vreau sa ma pronunţ. E vorba de dreptul de proprietate şi dreptul de folosinţă. NU vreau să ma pronunţ. Vom face ce zice legea.

CITIŢI ŞI EXCLUSIV Dragoș Doroş, ANAF: Alte 30 de persoane cu averi mari intră sub controlul Fiscului

 

 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat la finalul lunii februarie că va începe demersurile pentru scoaterea la licitaţie a bunurilor confiscate în urma sentinţei pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti în cazul lui Dan Voiculescu, respectiv sediile televiziunilor trustului Intact.

 

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) se sesizase din oficiu privind neexecutarea de către ANAF a hotărârii judecătoreşti în cazul lui Dan Voiculescu în legătură cu recuperarea prejudiciului în dosarul ICA.

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Judecătorii au dispus confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Dan Voiculescu, "care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini". 

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan în suprafaţă de 29.220,03 metri pătraţi situat în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei nr.1D şi construcţiile aferente, precum şi de alte două terenuri şi construcţiile aferente acestora, în suprafaţă de 4.457 de mp şi, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate în Bucureşti, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B. 

Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului situat în şoseaua Bucureşti – Ploieşti, nr. 25 – 27, sector 1, compus din teren în suprafaţă de 4.184,41 mp şi construcţie de 3.140 mp edificată pe o suprafaţă construită la sol de 1.986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului. 

Totodată, instanţa a confiscat de la Camelia şi Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentând contravaloarea a aproape 10 milioane de acţiuni deţinute la SC Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii SA (fostă SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecăreia.