Părinții lui Vlad Pascu au scăpat de unele măsuri preventive

Părinții lui Vlad Pascu au scăpat miercuri, 29 noiembrie 2023. de unele măsuri preventive. Mihai Pascu, tatăl său, a scăpat de controlul judiciar, iar Miruna Pascu, mama sa, a scăpat de arestul la domiciliu.

Tribunalul București a decis, miercuri, în dosarul penal nr. 29573/3/2023/a1.5 și dosarul penal nr. 29573/3/2023/,a1.4 să revoce măsura controlului judiciar pentru inculpatul Pascu Mihail și să înlocuiască măsura arestului la domiciliu în măsura controlului judiciar pe 60 de zile pentru inculpata Pascu Miruna. Decizia nu este, însă, definitivă.

„Tip solutie: Solutia pe scurt: I. În baza art. 348 din Codul de procedură penală raportat la art. 207 alin. (6) din Codul de procedură penală constată legalitatea măsurii arestului la domiciliu, luată faţă de inculpata Pascu Miruna … prin încheierea nr. 539/CO-CP, pronunţată de completul de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală la data de 09.11.2023 în dosarul nr. 29573/3/2023/a1.3.

În baza art. 242 alin. (2) raportat la art. 211 alin. (2) din Codul de procedură penală, art. 202 alin. (1), (2), (3) şi (4) lit. b) din Codul de procedură penală şi art. 2151 alin. (7) din Codul de procedură penală, înlocuieşte măsura arestului la domiciliu, dispusă faţă de inculpata Pascu Miruna, cu datele de stare civilă menţionate mai sus, prin încheierea nr. 539/CO-CP, pronunţată de completul de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală la data de 09.11.2023 în dosarul nr. 29573/3/2023/a1.3, cu măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o durată de 60 de zile”, se arată în minuta instanței.

Mihai Pascu
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Călin

„În temeiul art. 215 alin. (1) şi (2) din Codul de procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata Pascu Miruna trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată;

b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, respectiv secţia de poliţie în raza căreia domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată;

d) să nu părăsească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;

e) să nu comunice direct sau indirect cu persoana vătămată Lăzărescu Rebecca Ioana si cu martorii Lăzărescu Aura Simona, Rareş Mihai Ion, Culea Anton Adrian, Vlădescu Pavel, Pantazi Ion, Marei Ahmed, Bîţică Andrei Cătălin, Damian Claudia Teodora şi Ene Mario Dorel, cu datele de stare civilă din dosarul de urmărire penală.

În temeiul art. 215 alin. (4) din Codul de procedură penală desemnează organul de poliţie în raza căruia locuie?te în fapt inculpata, în vederea supravegherii respectării de către aceasta a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar. În temeiul art. 215 alin. (3) şi (7) din Codul de procedură penală, atrage atenţia inculpatei Pascu Miruna că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor menţionate, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

II. În temeiul dispoziţiilor art. 348 raportat la art. 207 alin. (5) din Codul de procedură penală, constată legalitatea măsurii preventive a controlului judiciar, dispusă prin ordonanţa emisă de procuror la data de 15.09.2023, faţă de inculpatul Pascu Claudiu Mihail … trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin. (1) din Codul penal.

În baza dispoziţiilor art. 242 alin. (1) din Codul de procedură penală raportat la art. 202 din Codul de procedură penală, dispune revocarea măsurii controlului judiciar, dispusă faţă de inculpatul Pascu Claudiu Mihail prin ordonanţa emisă de procuror la data de 15.09.2023.

Copii de pe prezenta încheiere se vor comunica inculpaţilor, organului de poliţie desemnat cu supravegherea acestora, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, Poliţiei de Frontieră Române și Direcţiei Generale de Paşapoarte, în vederea respectării de către inculpaţi a obligaţiilor ce le revin, cu menţiunea că dispoziţiile judecătorului de cameră preliminară în ceea ce priveşte înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu, dispusă faţă de inculpata Pascu Miruna, cu măsura preventivă a controlului judiciar şi revocarea măsurii controlului judiciar, dispusă faţă de inculpatul Pascu Mihail Claudiu, nu sunt executorii la acest moment.

Executorii la momentul rămânerii definitive a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare, pentru inculpaţi şi pentru procuror. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpaţilor şi a procurorului prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 29.11.2023”, se mai arată în minuta instanței.

Miruna Pascu
SURSĂ FOTO: Inquam Photos / George Călin