"Conducerea ANAF a răspuns solicitării făcute de reprezentanţii Antena TV Group SA şi a avut o întâlnire la sediul instituţiei. În cadrul discuţiei, au fost prezentate stadiul procedurii de valorificare a imobilelor potrivit sentinţei definitive nr.888 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti în data de 08.08.2014 şi continuarea procesului de validare a executării acesteia. În conformitate cu OG. 14/2007 şi în cadrul procedurii de valorificare a imobilelor, ANAF va începe demersurile pentru scoaterea la licitaţie a bunurilor confiscate", se arată în comunicat. 

Conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) s-a întâlnite, vineri, la Ministerul Finanţelor, cu persoane din conducerea trustului Intact, iar la întâlnire vor participa şi reprezentanţi ai Guvernului. 

'Preşedintele ANAF, Daniel Diaconescu, a dat curs solicitării transmise de Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group SA, şi Mihai Gâdea, director general Antena 3, şi i-a invitat pe reprezentanţii legali ai grupurilor media pentru discuţii astăzi, 19 februarie, la ora 12,00, la Ministerul Finanţelor Publice. La întâlnire vor participa, de asemenea, şi reprezentanţi ai Cancelariei Primului- Ministru', a anunţat ANAF pe pagina de Facebook. 

Întâlnirea are loc în condiţiile în care, la începutul acestei săptămâni, ANAF a notificat compania Intact că trebuie să elibereze clădirile în care în care îşi desfăşoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 în termen de cinci zile. Acţiunea ANAF a fost declanşată în scopul punerii în executare a unei sentinţe penale din 2013, rămasă definitivă, prin care cele două clădiri au fost confiscate şi trecute în proprietatea statului român. 

În urma acuzaţiilor de abuz ale reprezentanţilor grupului de presă, ANAF a menţionat că la sediile televiziunilor trustului Intact s-au deplasat, luni, patru echipe formate din 11 executori fiscali, însă un singur echipaj format din patru executori fiscali a intrat la adresa din şoseaua Bucureşti-Ploieşti, de unde aceştia au fost îndrumaţi la un alt sediu. 'Deplasarea s-a făcut cu cele patru autoturisme, singurele aflate în utilizarea Serviciului executări silite şi cazuri speciale şi a Serviciului valorificare sentinţe penale din DGRFP Bucureşti. Maşinile sunt inscripţionate cu sigla "ANAF" şi cu sintagma "Executări silite"', a mai precizat ANAF. 

În plus, ANAF a reamintit că Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti a emis în condiţiile legii notificările de evacuare către persoanele juridice care îşi desfăşoară activitatea în imobilele confiscate de instanţă, măsura fiind luată în vederea punerii în executare a măsurilor dispuse prin Decizia penală nr. 888/08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti şi rămasă definitivă. 

În schimb, reprezentanţii Antena 3 arătau, într-un comunicat, că ''acţiunea ANAF, organizată sub forma unui desant, care a implicat dispozitive şi forţe nemaiîntâlnite, ameninţă direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia Tv şi Zu Tv''.

AGERPRES