Acţionarii Dornafarm Suceava (DOFA) se vor întruni, în luna ianuarie, pentru a discuta despre majorarea capitalului de la 6,1 milioane lei la 24,57 milioane lei, prin aport de numerar şi transformarea creanţelor în acţiuni, cât şi despre aprobarea planului de reorganizare şi confirmarea insolvenţei companiei.

Şedinţa extraordinară a acţionarilor va avea loc la 14 ianuarie, iar convocatorul a fost elaborat de Consiliul de Administraţie, potrivit unui comunicat al distribuitorului de medicamente transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

Totodată, investitorii ar putea anula decizia din octombrie privind dublarea capitalului, la 12,2 milioane de lei, prin aport în numerar.

Noua propunere vizează un aport în numerar de 6,1 milioane lei şi transformarea unor creanţe de 12,2 milioane de lei în acţiuni. Astfel, vor fi emise 36,8 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,5 lei /titlu.

În insolvenţă din noiembrie

Dornafarm a acceptat, în noiembrie, deschiderea procedurii de insolvenţă, la solicitarea principalului creditor, Farmexim Bucureşti. Administratorul judiciar provizoriu este firma Euroconturi SPRL Suceava.

Potrivit celor mai recente raportări, cel mai mare acţionar al Dornafarm este Ovidiu Constantin Rabanca. El deţine 32,5% din acţiuni, în nume propriu şi prin firma Hedera Farm. Altă persoană fizică, Laurenţiu Huică, are prin firma Asigurare Reasigurare Asimed 25,28% din capital.

Dornafarm deţine trei depozite de medicamente în Suceava, 11 farmacii, un laborator farmaceutic şi are în portofoliu 34 de produse farmaceutice sub marcă proprie.

Ultima tranzacţie cu titlurile Dornafarm a avut loc pe 17 noiembrie, la un preţ cu 14,81% mai mic, de 0,23 lei pe unitate. La această cotaţie, capitalizarea Dornafarm este de 2,8 milioane lei.

SURSA: Mediafax

DETALII:

Citeşte şi: Farmexim a solicitat insolvenţa Dornafarm Suceava