Asus a comercializat 500.000 de produse, anul trecut, în valoare de 100 de milioane de euro. Pentru acest an, compania estimează vânzări cu 10% mai mari. Cele mai vândute produse ale companiei sunt laptopurile, Asus deţinând 25% din piaţa locală, livrând 120.000 de unităţi. Pe locurile următoare se regăsesc plăcile video, tabletele şi reţelistica. “Anul viitor cele mai vândute produse vor fi smartphone-urile”, spune Ciprian Donciu, Country Manager Romania & Ungaria.

Compania  a lansat recent trei modele de smartphone-uri, iar luna viitoare vor mai fi introduse alte patru. Asus a vândut 5.000 de unităţi în primele săptămâni, piaţa fiind estimată la peste 3 milioane de unităţi. “Suntem plafonaţi de producţie. Fabrica nu face faţă cererii. Sperăm ca la finele anului producţia să crească de la două milioane, cât este în prezent, la trei milioane”, afirmă Donciu. Smartphone-urile Asus costă între 600 si 1.600 lei. În ceea ce priveşte piaţa de PC-uri, aceasta va cunoaşte un avânt având în vedere lansarea Windows 10. Primele tablete şi laptopuri cu Windows 10 vor ajunge în trimestrul al patrulea în ţară. Asus a comercializat 16-17.000 de tablete în primele şase luni ale acestui an şi estimează un total de 50.000 de unităţi până la finele anului.

Asus va oferi în perioada august-decembrie 2015 banii înapoi clienţilor care au cumpărat produse care s-au defectat. Este vorba de defecţiuni hardware. Clientul va primi astfel banii înapoi, dar şi produsul reparat. “Ne permitem să facem acest lucru deoarece avem încredere în fiabilitatea produselor”, spune Donciu.